TERROIR & ESTATE Mix of clay and limestone. Yield 36 hl per hectare GRAPES VARIETIES Mourvèdre 25% Grenache 30% Cinsault 45% WINEMAKING Traditionally tilled soil (both mechanically and by hand) reasoned soil treatment. Manual grape harvest. Clusters are hand-selected in the vineyard. Destemmed and crushed. Direct pressing or skin cold-maceration (12°). Fermentation thermo-regulated around 16-18°C. TASTING NOTES Lovely light pink colouring, fresh fruity taste. Refined and delicate in mouth, a good year. A gastronomic wine. You will particularly appreciate our Bandol rosé wine with fish, grilled meat, bouillabaisse, poultry… Or as an aperitif. Served at around 13°C
SCEA DOMAINE TOUR CAMPANETS
France
VIN DE FRANCE BLANC DE NOIR GRAPE VARIETIES Carignan noir 90% - Grenache 10%
Demander un devisDOMAINE F.JAUBERT
France
Passe-partout, on en oublie presque qu’il y a de l’alcool, un peu d’alcool…
Demander un devisDOMAINE BASSE-VILLE
France
Cépage : Gamay 100% Accord mets-vin : Rouge lègé pour les grillades.
Demander un devisDOMAINE DE MAS CARON
France
Cépages : 100% Caladoc Age des vignes : 15 ans Terroir : Argilo-calcaire Vendange : Machine Dégustation : • Robe : Rouge profond, reflets violines • 1er nez : Fruits rouges • 2ieme nez : Notes épicées • En bouche : Fruits rouge, équilibre et fraicheur • Caudalie longue Accord mets/vins : Plats régionaux, viandes, charcuteries Garde : 4 à 5 ans Vinification : Eraflage/Foulage. Plan de macération 10 jours à 24° pour conserver la fraicheur et le fruit. Marc pressé et ajouté au jus de goutte. FML sur lies fines dans l’hiver jusqu’à mise en bouteille.
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