TERROIR & ESTATE L’Aiguelière estate grows 18.5 hectares of vines spanning two prestigious appellations: AOP Languedoc Montpeyroux and AOP Terrasses du Larzac. The dynamism and quality of these two appellations grew strongly over the past decade, producing some of the most spectacular wines in the Languedoc region! Historically, Auguste Commeyras, winegrower and scientist, undertook a sweeping 10-year consumer study to identify the perfect blends for his wines. As a result of this research and through astute management of the vineyard and vinification, renowned wine critics consistently rate his estate’s production very highly. This cuvee “La Côte Rousse” is produced mainly from old Syrah vines planted on rissian terraces (sands, gravels and siliceous rolled pebbles) dating to the ice ages, allowing a very low yield (25 hl/ha), resulting in highly concentrated wines.
France
VIN DE FRANCE BLANC DE NOIR GRAPE VARIETIES Carignan noir 90% - Grenache 10%
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Passe-partout, on en oublie presque qu’il y a de l’alcool, un peu d’alcool…
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Cépages : 100% Caladoc Age des vignes : 15 ans Terroir : Argilo-calcaire Vendange : Machine Dégustation : • Robe : Rouge profond, reflets violines • 1er nez : Fruits rouges • 2ieme nez : Notes épicées • En bouche : Fruits rouge, équilibre et fraicheur • Caudalie longue Accord mets/vins : Plats régionaux, viandes, charcuteries Garde : 4 à 5 ans Vinification : Eraflage/Foulage. Plan de macération 10 jours à 24° pour conserver la fraicheur et le fruit. Marc pressé et ajouté au jus de goutte. FML sur lies fines dans l’hiver jusqu’à mise en bouteille.
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