GRAPE VARIETIES Sauvignon Blanc 100% WINEMAKING The harvest is exclusively manual and in the cellar, the vinification is managed in a traditional manner in stainless steel tanks with a strict control of the temperatures and a minimum of intervention, in order to preserve the purity of the fruit and the Sauvignon varietal aromas. The wine is aged on lees for six months. TASTING NOTES The color is brilliant with golden highlights. The nose is of good intensity and exudes aromas of ripe yellow fruit completed by stony mineral and fine vegetal notes. On the palate, the attack is round and fresh, followed by a lot of volume in the middle of the mouth; a nice tension settles harmoniously, the whole feeling is firm and ends on a long retro-olfaction of lemon and stony mineral flavors.
France
VIN DE FRANCE BLANC DE NOIR GRAPE VARIETIES Carignan noir 90% - Grenache 10%
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Passe-partout, on en oublie presque qu’il y a de l’alcool, un peu d’alcool…
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Cépages : 100% Caladoc Age des vignes : 15 ans Terroir : Argilo-calcaire Vendange : Machine Dégustation : • Robe : Rouge profond, reflets violines • 1er nez : Fruits rouges • 2ieme nez : Notes épicées • En bouche : Fruits rouge, équilibre et fraicheur • Caudalie longue Accord mets/vins : Plats régionaux, viandes, charcuteries Garde : 4 à 5 ans Vinification : Eraflage/Foulage. Plan de macération 10 jours à 24° pour conserver la fraicheur et le fruit. Marc pressé et ajouté au jus de goutte. FML sur lies fines dans l’hiver jusqu’à mise en bouteille.
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