TERROIR The castle Lancyre is a wine estate located in the south of France, on an exceptional terroir of the Languedoc region, the prestigious appellation of the Pic Saint Loup, being now considered as a ‘‘Cru’’ of the Languedoc region ! Today the estate covers 78 hectares of vines set in a fragrant scrubland on a mosaic of terroirs which can offer a very good range of wines (red, white and rosé!). This cuvée is produced on Clay-limestone scree and the vintage 2018 was an early harvest, with high quality because of an exceptional autumn that allowed us to pick our grapes at optimal maturity. This is one of the greatest vintages of the last 30 years. CÉPAGES Syrah 65 % Grenache 35 % VINIFICATION The entire harvest is manual and the grapes are destemmed at the cellar arrival. Each variety is vinified separately; the vinification follows a traditional method in stainless steel tank
SCEA DOMAINE TOUR CAMPANETS
France
VIN DE FRANCE BLANC DE NOIR GRAPE VARIETIES Carignan noir 90% - Grenache 10%
Demander un devisDOMAINE F.JAUBERT
France
Passe-partout, on en oublie presque qu’il y a de l’alcool, un peu d’alcool…
Demander un devisDOMAINE BASSE-VILLE
France
Cépage : Gamay 100% Accord mets-vin : Rouge lègé pour les grillades.
Demander un devisDOMAINE DE MAS CARON
France
Cépages : 100% Caladoc Age des vignes : 15 ans Terroir : Argilo-calcaire Vendange : Machine Dégustation : • Robe : Rouge profond, reflets violines • 1er nez : Fruits rouges • 2ieme nez : Notes épicées • En bouche : Fruits rouge, équilibre et fraicheur • Caudalie longue Accord mets/vins : Plats régionaux, viandes, charcuteries Garde : 4 à 5 ans Vinification : Eraflage/Foulage. Plan de macération 10 jours à 24° pour conserver la fraicheur et le fruit. Marc pressé et ajouté au jus de goutte. FML sur lies fines dans l’hiver jusqu’à mise en bouteille.
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